Thursday, January 31, 2008

Διαγωνισμός δημιουργίας εκπαιδευτικών web sites ThinkQuest International 2008

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας εκπαιδευτικών web sites ThinkQuest International 2008, ο οποίος διοργανώνεται από το Oracle Education Foundation, είναι ανοιχτός σε μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται από 3 έως 6 μαθητές, 9-19 ετών, και το δάσκαλο ή τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου. Για να ξεκινήσει η διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εγγράψουν την/τις ομάδα/ομάδες τους επισκεπτόμενοι το web site του διαγωνισμού www.thinkquest.org μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2008. Μετά την εγγραφή, η κάθε ομάδα θα παραλάβει δωρεάν τα προγράμματα της Adobe που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία των sites.
Οι ομάδες δημιουργούν εκπαιδευτικά web sites εστιάζοντας σε μία από τις επίσημες κατηγορίες θεμάτων του διαγωνισμού. Τα κριτήρια ξιολόγησης ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, τα οποία μπορεί να είναι από διαφορετικά σχολεία, περιοχές ή χώρες. Οι συμμετοχές αξιολογούνται μέσω μιας διαδικασίας δύο σταδίων η οποία περιλαμβάνει αξιολόγηση από εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια από διεθνή επιτροπή εκπαιδευτικών που αξιολογεί τα
sites με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και τελική ημερομηνία κατάθεσης των web sites 2 Απριλίου 2008.

Τα ολοκληρωμένα web sites δημοσιεύονται στη
ThinkQuest Library, ώστε να είναι προσβάσιμα από όλ
ο τον κόσμο! Οι νικήτριες ομάδες θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου 2008 και θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία ενώ θα ταξιδεύσουν και στο ThinkQuest Live, την εκδήλωση απονομής των βραβείων, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο San Francisco της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30.000 μαθητές διεθνώς έχουν συμμετάσχει στο ThinkQuest από την έναρξή του το 1996.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του Διαγωνισμού επισκεφθείτε το www.ThinkQuest.org

Οι ΤΠΕ στην Ξενόγλωσση Τάξη

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τις Επιστημονικές Ενώσεις των Καθηγητών, η Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη Υπ.Ε.Π.Θ συνδιοργάνωνει με το Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. (A.P.F.), ημερίδα με θέμα «Οι ΤΠΕ στην Ξενόγλωσση Τάξη: από την Πληροφορία στην Επικοινωνία» την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008 στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, κτίριο Υπ.Ε.Π.Θ. ( Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι).
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info_at_apf.gr (αντικαταστείστε το at με @), αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και το σχολείο ή τον φορέα όπου υπηρετούν.
Πρόγραμμα της Ημερίδας

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

Η Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη Υπ.Ε.Π.Θ σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης του Νοµού Ηλείας, το 4ο Γραφείο Π.Ε. Ν. Ηλείας και το ημ. Σχολείο Καράτουλας Ηλείας διοργανώνουν ημερίδα , για το περιεχόµενο και τις προοπτικές της Εκπαιδευτικής Πύλης, τη ∆ευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008, στο Πνευµατικό Κέντρο του Λάτσειου Δηµοτικού Μεγάρου, Κεντρική Πλατεία, Πύργος Ηλείας.
Πρόγραμμα της Ημερίδας

Safer Internet Day


Η Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη και ο Ελληνικός κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet.gr, συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα την "Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2008" την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008 στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, κτίριο Υπ.Ε.Π.Θ. ( Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Δείτε τις ελληνικές συμμετοχές στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό

Αντίο................

Friday, January 25, 2008

Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων

Λήγει στις 31 Ιανουαρίου2008 ο διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων.

Ο διαγωνισμός αυτός προσβλέπει στην ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και την καινοτομία ως αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας. Παράλληλα, μέσα από τον διαγωνισμό, προωθείται η διάχυση και ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.
Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker κ.λπ. Μπορείτε να υποβάλλετε τα
eTwinning,Safer Internet Day, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας κ.α. έργα σας ανεξάρτητα από αν τα έχετε υποβάλει σε άλλους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Οι τρεις νικητές του Ελληνικού διαγωνισμού θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων που πρόκειται να διοργανωθεί από τη Microsoft στο Ζάγκρεμπ το Μάρτιο του 2008, όπου και θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι πρωτοπόροι δάσκαλοι από ολόκληρη την Ευρώπη,


Για να δηλώσετε συμμετοχή:
1. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ
.

http://www.e-yliko.gr/htmls/contest_files/4os_panelinios_diagonismos_protoporon_daskalon.ppt


2. Αποστείλατε τη φόρμα συμμετοχής στη διεύθυνση: Mathis@microsoft.com

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.microsoft.com/hellas/education/pil/innovativeTeachers.mspx.

Και http://www.e-yliko.gr/htmls/contests.aspx#Daskaloi

Sunday, January 20, 2008

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2008


H Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη Υπ.Ε.Π.Θ. www.e-yliko.gr και ο Ελληνικός κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου
www.saferinternet.gr , συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα την "Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2008" την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008 στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, κτίριο Υπ.Ε.Π.Θ. ( Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ξεκίνησε το Καρναβάλι


Καρναβάλι… περίοδος ξεφαντώματος, χορού, κεφιού!

Η λέξη, σύμφωνα με μία εκδοχή, είναι ιταλική: carne (κρέας) +levare (αίρω, σηκώνω) και σημαίνει παύση της κρεοφαγίας,ό,τι και η λέξη «αποκριά».