Saturday, November 15, 2008

Σχολική έρευνα για τα παιχνίδια

Το European Schoolnet διεξάγει μια μελέτη, για τη χρήση των παιχνιδιών στα σχολεία στην Ευρώπη, που χρηματοδοτείται από το Interactive Software Federation of Europe (ISFE). Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν την έρευνα και να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών για τη διδασκαλία και την μάθηση.
Στόχος της έρευνας είναι να ερευνηθεί μέχρι ποιό σημείο τα παιχνίδια χρησιμοποιούνται στα σχολεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, δημιουργούν συνειδητοποίηση, συστάσεις, πρακτικά παραδείγματα και καθοδηγούν τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς χάραξης πολιτικής και τη βιομηχανία παιχνιδιών.

περισσότερα...

Eurocompetition


Γιορτάστε τη δέκατη επέτειο του ευρώ !


Μαθητές 10 έως 14 ετών την Ευρωζώνη και τη Σλοβακία μπορούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008 να σχεδιάσουν αφίσες για το Eurocompetition, ένα διαγωνισμό αφισών για να γιορτάσουν τη δέκατη επέτειο του ευρώ. Κάθε εθνικός νικητής θα πάρει από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή , και ο τελικός νικητής θα προσκληθεί στις Βρυξέλλες όπου η αφίσα του/της πρόκειται να παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση Τύπου παρουσία του Joaquín Almunia, Ευρωπαιου Επίτροπου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

περισσότερα...

Saturday, November 8, 2008

«Ελλάδα και Τεχνολογία: Μια διαχρονική προσέγγιση»


Στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί απο την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και για δυο μήνες η έκθεση «Ελλάδα και Τεχνολογία: Μια διαχρονική προσέγγιση».
Την εκθεση διοργάνωνουν η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτeελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και το Τελλόγλειο Ιδρυμα.

Trust...

Trust can take years to build, but only a second to break.

Anonymous

Tuesday, November 4, 2008

Βρέθηκε το νησί του Ροβινσώνα Κρούσου!!!


Ο Ροβινσώνας Κρούσος, ο ήρωας του διάσημου διηγήματος που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1719 βασίζεται στην αληθινή περιπέτεια ενός Σκοτσέζου ναυτικού.
Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν τώρα πως βρήκαν το νησί του Ροβινσώνα Κρούσου!