Thursday, January 31, 2008

Διαγωνισμός δημιουργίας εκπαιδευτικών web sites ThinkQuest International 2008

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας εκπαιδευτικών web sites ThinkQuest International 2008, ο οποίος διοργανώνεται από το Oracle Education Foundation, είναι ανοιχτός σε μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται από 3 έως 6 μαθητές, 9-19 ετών, και το δάσκαλο ή τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου. Για να ξεκινήσει η διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εγγράψουν την/τις ομάδα/ομάδες τους επισκεπτόμενοι το web site του διαγωνισμού www.thinkquest.org μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2008. Μετά την εγγραφή, η κάθε ομάδα θα παραλάβει δωρεάν τα προγράμματα της Adobe που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία των sites.
Οι ομάδες δημιουργούν εκπαιδευτικά web sites εστιάζοντας σε μία από τις επίσημες κατηγορίες θεμάτων του διαγωνισμού. Τα κριτήρια ξιολόγησης ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, τα οποία μπορεί να είναι από διαφορετικά σχολεία, περιοχές ή χώρες. Οι συμμετοχές αξιολογούνται μέσω μιας διαδικασίας δύο σταδίων η οποία περιλαμβάνει αξιολόγηση από εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια από διεθνή επιτροπή εκπαιδευτικών που αξιολογεί τα
sites με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και τελική ημερομηνία κατάθεσης των web sites 2 Απριλίου 2008.

Τα ολοκληρωμένα web sites δημοσιεύονται στη
ThinkQuest Library, ώστε να είναι προσβάσιμα από όλ
ο τον κόσμο! Οι νικήτριες ομάδες θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου 2008 και θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία ενώ θα ταξιδεύσουν και στο ThinkQuest Live, την εκδήλωση απονομής των βραβείων, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο San Francisco της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30.000 μαθητές διεθνώς έχουν συμμετάσχει στο ThinkQuest από την έναρξή του το 1996.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του Διαγωνισμού επισκεφθείτε το www.ThinkQuest.org

1 comment:

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!